Populaire posts

dinsdag 23 april 2024

23.4.24 Spello


23.4 Spello

Flinke buien, af en toe zon, veel wolken, maar het reed lekker relaxed. Aangekomen hier zitten we in een leuk kamertje. Zonder keuken trouwens, die blijkt in het komende dorp te zijn. Dus even wat ompakken en wat verse spullen mee, en de rest achterlaten (de lekkere wijn vind ik altijd pijnlijk) en dadelijk het leuke stadje in. We kijken door de klapdeuren naar het stadje, en vanuit bed naar de stad net binnen de oude muren. We zijn lekker vroeg hier. De auto geparkeerd op een mega parkeerplaats met veel bussen waar die mag blijven staan. Dadelijk wat spullen in de auto zetten die we niet meenemen, Hetty twijfelt of ze toch ook maar een paraplu meeneemt voor als we niet wandelen, maar in een dorpje rondlopen. Dilemma's. Het leven is één groot dilemma. Maar zolang dat over ☔ gaat is er weinig aan de hand. 
Als je Toscane binnenkomt rijden breekt gelijk een glimlach door. Deze streek maakt een mens vrolijk. En Spello zeker. Wat een leuk stadje (weer de stempel vergeten te laten zetten). Heerlijk om hier weer terug te zijn. Lekker wandelen. Met prachtige regenbogen en regen en zon. Alles door elkaar. En eindigen met een heerlijke pizza Gorgonzola en Caprese, Merlot van de tap, cappuccino en tiramisu. Je kan wat hebben als je gaat lopen. Morgen 91% kans op regen en onweer en 14 graden Celsius. Daarna nog een kerkje ingelopen, vol met jonge mensen en een pastor die gezellig aan het praten was met zijn toehoorders. En even van achter uit de kerk naar ons toekwam. Wij vertellen wat we deden, en op de vraag of we getrouwd waren met ‘35 jaar antwoorden’ (wat zo is, maar dan samenwonend. Ach, die man ook weer gelukkig) en hij vond het mooi. Voordat hij naar ons toekwam zij hij ook iets naar de zaal, zo van, hè, we hebben toeschouwers, waarop heel de zaal zich glimlachend naar ons toe bewoog. Mijn symbool van de tocht, het T-kruis, deed het ook goed 😀. Ja, wij verkopen ons wel 😂. Made in Holland, en o zo sympathiek. 
Goed, nu uitbuiken op bed. Vroeg naar bed want me moeten eigenlijk 4 uur ergens een sleutel aanpakken. Maar na een uiteenzetting wat we aan het doen waren is het prima als we een half uur van te voren even appen dat we eraan komen. Ook weer geregeld. 
Het weerbericht wordt beter hoorde van Nederlanders, met KIP caravan. Deze Nederlanders waren net van een camping afgesleept omdat ze vastzaten in de sneeuw. 20 cm sneeuw op het dak en op de weg in de bergen. Wel een leuk gesprek bij de koffie. De aardige man was nog niet bekomen van de schrik dat hij in een week of 5 van pacifist was veranderd in iemand die vond dat het leger een belangrijke functie had. Hoe snel kan het gaan verzuchtte hij. Goed even terug naar het weer. Ik heb zelf eens gekeken en het weer wordt zaterdag beter. Dus 3 dagen even doorbijten, en omdat we het meest toeristische stadje van Italië goed willen bekijken, Spoleto, maar 2 loopwagen in de regen. Dat stelt dus niet voor. En nu naar bed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vergeet niet je naam onder je bericht te zetten!