Populaire posts

zondag 21 april 2024

Weer op weg naar de Via Franciscus, 20/21 april 2024

20-4-24

De dag voor vertrek naar Spello in Italië om het tweede deel van het pelgrimspad van de Via Franciscus te lopen. Het tweede deel loopt van Assisi naar Rome, maar Assisi zijn we al gepasseerd en in Spello zijn we verleden jaar gestopt. 

Bijzondere en rare dag altijd, die dag voor vertrek. De kat Roshi wegbrengen naar Peter, waar ze al goed gewend is, geen probleem dus. De kat loopt gelijk gezellig rond, herkend alles, geeft kopjes, prima allemaal. Alleen Peter is niet in topvorm. Een virus, met norovirus-achtige verschijnselen. Net terug uit de Ardennen, en nooit ziek. Maar nu wel. Empathisch als ik ben merk ik op dat Roshi dat altijd wel gezellig vindt. Veel thuis in bed en bankhangen. Sterkte Peter en alvast bedankt en ik hoop dat je snel beter bent. 

21-4-24

We vertrokken redelijk op tijd. We dachten via Duitsland te rijden. En de route was ook zo ingesteld. Maar nee, ondanks de ‘’vastgezette’ route koos het apparaat voor Antwerpen, Brussel, Luxemburg. We kwamen er net te laat achter, nog wel in Nederland, maar omdat de routes in tijd weinig uitmaken maar doorgereden. De routeplanner van de tol afgezet want dat maakt in tijd weinig uit in dit geval en is vaak leuk in Frankrijk. En jawel, de Vogezen zijn mooi (en het regent er altijd). Na de grote wegen nog een paar mooie weggetjes, afwisselend met zon en sneeuw en een pas.

In Luxemburg nog maar even tanken en daarna koffiedrinken en toiletteren. Tegenwoordig krijg je een bonnetje na je betaling bij de WC en die kan je bij het afrekenen gelijk inwisselen voor het bedrag gelijk aan de kosten voor het toiletbezoek. Wel eerst naar de toilet in dat geval. Tijdens de koffie plaatste Hetty haar lege koffiebeker in mijn nog halfvolle koffiebeker maar ja, dan moet ik maar iets sneller mijn cappuccino opdrinken volgens Hetty🥴  Eerste etappe afgerond. Leuk klein hotelletje. Nog ff gelopen in het dorp (Bantzenheim) maar behoorlijk koud en het begon te regenen. Lekker geitenkaas salade met wijn, brood en humus gegeten. En tussendoor Feyenoord NEC geluisterd op Rijnmond. Ik kon het niet zien maar het hoorde als een slechte wedstrijd met slechte verkeerde fans (fakkels en brand) en een domme spelers als Minthe (2 keer geel in een minuut is echt wel heel dom). Maar ze hebben wel gewonnen. 

1 opmerking:

Vergeet niet je naam onder je bericht te zetten!